11 Oct 2013

Avigilon H3 serija HD Bulet kamer

Z novo serijo Avigilon HD Bullet kamere boste videli detajle tudi ponoči

Vsakdo, ki se je kdaj srečal z video nadzornim sistemom za nočno uporabo z uporabo infrardeče osvetlitve (IR), prav dobro ve, kako težko je zagotoviti ustrezno kakovost slike, s katero bi si dejansko lahko pomagali. Kanadsko podjetje Avigilon z novimi IP HD Bullet kamerami to težavo v veliki meri odpravlja in nam omogoča prepoznavo obrazov ali registrskih tablic na dvakrat daljši razdalji, kot običajne kamere.


Prilagodljiva (adaptivna) IR osvetlitev

Osvetlitev je eden najpomembnejših dejavnikov kakovosti slike. Z manjšanjem svetlobe, video nadzorne kamere hitro začnejo izgubljati detajle, kot so npr. obrazi in registrske tablice. Da bi ta učinek čim bolj zmanjšali, dodamo sceni umetni viri svetlobe, najpogosteje infrardečo osvetlitev s pomočjo katere kamera »vidi« tudi v popolni temi in je nevidna človeškemu očesu oz. jo vidimo le v kolikor pogledamo v sam izvor svetlobe.

Na trgu obstaja veliko kamer, tako analognih kot digitalnih (IP kamere), ki ponujajo v kamero vgrajeno IR osvetlitev (IR LED diode). Vendar pa ima večina kamer na trgu le fiksno IR osvetlitev kar pomeni, da je ponoči osvetljen le sredinski del slike saj se kot sevanja IR svetlobe ne spreminja, glede na kot in vsebino snemane situacije. To pa močno omejuje zmožnost kamere, da zagotovi najboljšo kakovost slike v vsakem trenutku.

Avigilonova Adaptivna IR tehnologija »Patent pending« združuje več adaptivnih procesov:

I. Prilagajanje IR osvetlitve glede na kot

Običajno imajo kamere tovarniško pred-nastavljen IR kot sevanja, ki fiksno pokriva sceno kamere:

V primeru fiksne nastavitev IR osvetlitve, se le ta ne spreminja s kotom kamere.

Rezultat tega načina delovanja IR osvetlitve je, da nimamo vedno optimalne osvetlitve, glede na kot pokrivanja. Avigilon je rešil težavo na način, da se s spremembo kota objektiva dinamično spreminja tudi kot IR osvetlitve:

1

Kamera s prilagodljivo IR osvetlitvijo prilagaja IR snop glede na izbrani kot, ki ga pri Avigilon HD Bullet kamerah upravljamo na daljavo z računalnika.

Torej, ko nastavimo kamero na večji zoom, ki pokrije manjše in bolj oddaljeno področje, se na isti način prilagodi tudi IR osvetlitev; osvetli manjše in bolj oddaljeno področje in obratno v primeru ko kameri nastavimo široki kot:

Primer osvetlitve pri običajni kameri kjer imamo osvetljeno samo sredino scene medtem ko je pri adaptivnem IR osvetljena celotna površina scene.

 

 

 

II. Prilagajanje glede na vsebino

Avigilon HD Bullet kamera dinamično optimizira svetlobne nastavitve kamere tudi na podlagi sprememb v vidnem polju:

Pri običajni kameri je obraz “presvetljen”, medtem ko pri Avigilon HD Bullet kameri ohranimo detajle.

 

Za ogled delovanja Avigilon HD Bullet kamere v praksi kliknite na: povezava do posnetka

Wide Dynamic Range

1 megapiksel (MP), 2 MP in 3 MP HD Bullet kamere so opremljene tudi s senzorjem ki ima širok dinamični razpon (WDR). To se doseže na način, da se vsak piksel osvetli dvakrat nato pa se slika združi v eno. Ta funkcija zagotavlja jasen pogled na celotno sceno tudi v popolnoma različnih svetlobnih situacijah:

Pri kameri brez WDR moramo izbrati ali nas bolj zanima dogajanje v prostoru ali zunaj, kjer so drugačni svetlobni pogoji. Pri kameri z WDR se obe sliki “zlepita” v eno sliko.

 

Dodatne značilnosti H3 Bullet kamer vključujejo:

  • Ločljivost kamer: 1 MP (720p), 2 MP (Full HD – 1080p), 3 MP (2048×1536) in 5 MP (2592×1944)
  • Dve možni izberi vgrajenega objektiva: 3-9mm ali 9-22mm
  • Popolnoma motoriziran objektiv za daljinsko nastavitev ostrenja in zoom zmanjša čas montaže
  • PoE napajanje (kamera ne potrebuje ločenega napajanja – za priključitev je potreben le eden UTP kabel)
  • Temperaturno območje delovanja kamere: -40 ° C do -50 ° C
  • Dodaten RJ45 Ethernet port pod kamero pomaga pri nastavitvah ob montaži kamere.
  • Avdio priključki omogočajo dvosmerno zvočno komunikacijo
  • Digitalna I / O vrata omogočajo povezavo z zunanjimi sistemi, kot so alarmi, luči ali zapornice
  • ONVIF skladen


Avigilon
je eno izmed najhitreje rastočih podjetij na trgu video nadzornih sistemov. Eden izmed glavnih razlogov za hitro rast je (poleg same kvalitete Made in Canada) tudi dejstvo, da je eden redkih proizvajalcev, ki izdeluje tako »hardware« (kamere, vmesniki) kot »software« (program za snemanje VMS – Video Managment Software). Na ta način Avigilon dosega maksimalno kompatibilnost opreme, posledično pa tudi odpade običajna situacija, ko za nedelovanje opreme proizvajalec kamere »krivi« proizvajalca softwarea in obratno.

Povezava na proizvajalčevo stran