ALARM – obdelava alarmnih sporočil in celovito obvladovanje postopkov v VNC-ju

Želite poenostaviti ali digitalizirati delo v varnosno-nadzornem centru? Pri tem pa prihranite ogromno denarja? Potem je rešitev ALARM prava izbira.

Od leta 1997 dalje skrbimo, da je delo v mnogih varnostno-nadzornih centrih lažje, hitrejše in preglednejše. Zaupa nam več kot polovica VNC-jev v Sloveniji.

Naša naloga je narediti uporabniku prijazen program, ki razbremeni delo operaterja, in poveča preglednost nad delom in dogodki v VNC-ju. Hkrati pa omogoča vodstvu in operativi hitre in kvalitetne informacije, brez nepotrebnih klicev v VNC. Skozi leta razvoja smo vedno prisluhnili uporabnikom in dodajali različne funkcije, ki v vsakem trenutku z najmanj možnimi kliki prikaže željen rezultat. Zakonsko zahtevana funkcionalnost za backup-center je razvita v načinu real-time, kar pomeni, da se vsi podatki ves čas sinhronizirajo v realnem času. To nam daje unikatnost na trgu, kajti za sprejem alarmnih podatkov se lahko uporabljajo VSE telefonske linije na primarni in backup lokaciji hkrati.

ALARM je sodobna rešitev, ki za svoje delo uporablja MSSQL podatkovno bazo. Omejitev s prostorom tako odpade, hkrati pa omogoča uporabniku vpogled za neomejeno obdobje za nazaj.

 

ALARM je zasnovan modularno, in omogoča uporabniku, da si izbere samo tiste module, ki jih za svoje delo potrebuje. Izbira končne konfiguracije je odvisna od potreb in velikost VNCja.

Za več informacij nas kontaktirajte na info@hsi.si

Zakaj ALARM?

Povečajte produktivnost,  preglednost in kapaciteto v vašem varnostno-nadzornem centru, pri tem pa zmanjšajte stroške.

0 %
Varnostno-nadzornih centrov uporablja ALARM
0 +
Izšolanih operaterjev, ki uporabljajo ALARM
0
Podpora različnim protokolom sprejemnikov
0 let
Izkušenj in znanja zbranega v eni rešitvi

Zakaj smo mi drugačni?

  • Prisluhnemo stranki in se ji prilagodimo
  • Dolgoletne izkušnje
  • Enostavnost uporabe
  • Podprte zakonske zahteve
  • Fleksibilnost uporabe
  • Brezpapirno poslovanje
  • Večina funkcij se prilagodi uporabniku

11

Osnovni modul sistema ALARM, ki skrbi za obdelavo alarmov. Deluje kot servis in v omrežju komunicira z klienti. Deluje na MSSQL bazi podatkov. V kompletu je tudi servis za komunikacijo z sprejemniki, katerega namen je da teče na ločenem strežniku. Licenca vključuje spremljanje in obdelavo do 1000 objektov. Omogoča enega master operaterja, za obdelava alarmov.

Je nadgradnja osnovne verzije ALARM-a, in razširi spremljanje objektov na 65000. Ostale funkcije so enake kot v modulu do 1000 objektov.

Možnost neomejenega števila master operaterjev. dogodki se delijo med master operaterje, po ključu enake obremenjenosti.

Ta licenca zajema vse module, ki jih ima naročnik instalirane na primarnem strežniku, le da ta instanca teče na backup lokaciji. Backup lokacija je po standardu certificiran varnostno-nadzorni center, kjer je oprema, sposobna v zakonsko določenem času prevzeti funkcijo primarne lokacije. ALARM je narejen po najvišjih standardih in sicer se vsi podatki iz primarne in sekundarne lokacije nenehno sinhronizirajo medsebojno in obojestransko. Za sinhronizacijo se uporablja širokopasovna VPN povezava. Zahteve po hitrosti so minimalne. Tudi ko se povezava prekine, se na obeh straneh vsi podatki hranijo, in se prenesejo takoj ko se povezava zopet vzpostavi. Tak sistem nam omogoča, da so vse telefonske linije na backup lokaciji ves čas na razpolago tudi na primarni lokaciji.

Omogoča preštevilčenje objektov v realnem času. Poleg preštevilčenja objektov omogoča tudi menjavo dogodkoa ali uporabnika in cone. Uporablja se v izrednih primerih, kjer je težava spremeniti dogodek ali številko objekta na sami lokaciji.

Modul omogoča izdelavo izpisov iz baze podatkov, na poljuben način s pomočjo SQL stavkov. Izvoz je možen v HTML (excel), TXT ali na tiskalnik.

Modul omogoča izdelavo zapisnikov in poročil na podlagi šifrantov, in predlog. Lahko se jih pošilja po elektronski pošti, ali arhivira. Glede na nastavitve se izdelujejo tudi poročila v word dokumente. Možnost časovnega odloga zapisnika, za kasnejše opomnike.

Bulk pošiljanje SMS sporočil direktno preko operaterjev. Ni potrebe uporabljati GSM modeme. Podpiramo : Telekom, Simobil, Telemach.

Pošiljanje samodejnih email sporočil s povzetkom dneva, tedna ali meseca. Možnost izbire dogodkov, ki jih pošilja.

Povezava sistema ALARM s sistemom ERP, za obvladovanje fakturiranja in spremljanje aktivnih objektov za obdelavo.

Modul je namenjen tehnikom na terenu. Sestavlja ga mobilna aplikacija, VPN povezava in ALARM, ki s posebnimi avtorizacijami operaterja, tehniku omogoči vpogled v dogodke na določenem objektu.

Modul je namenjen sledenju prevoza vrednosti, kot je naprimer gotovina. Sestavlja ga mobilna aplikacija, VPN povezava in ALARM, ki s posebnimi avtorizacijami operaterja, prevozniku omogoči prevzemanje in oddajanje vrednosti od prednastavljenih strank. Zagotavlja se sledenje od prevzema do oddaje vrednosti.

Vmesnik za direktni priklop infranet TNA-ja preko RS232. Sprejema se vse podatke o TNA-ju, vhodih in podpira ContactID protokol.

Modul je namenjen velikim podjetjem, ki out-source-ajo storitev ALARM-a manjšim podjetjem. Lahko se ga uporablja tudi za virtualni dostop do posamezne instance in omogoča enotno upravljanje in nadzor instanc.

Modul je namenjen porazdelitvi arhivskih podatkov med več baz, kar pomeni da ni potrebno imeti polne verzije MSSQL baze podatkov.