02 Dec 2015

Avigilon prvi s 7K (30 mpix) video kamero

Avigilon, vodilno podjetje video nadzorih rešitev za končne uporabnike, je na največjem sejmu za varnostne rešitve v ZDA, ISC West, premierno predstavilo novo 7K (30 milijonov slikovnih točk) HD Pro kamero in s tem pokazalo zavezanost k inovacijam in reševanju video nadzorih izzivov za svoje kupce.

Ko je Avigilon že leta 2006 predstavil prvo kamero z 11 milijona slikovnimi točkami je postavil prvi precedens za inovacije v industriji video nadzora. 7K HD Pro kamera sledi tem začetnim smernicami in dviga standarde še više, saj odpira nove možnosti pri zagotavljanju slike najvišje možne kakovosti za končne uporabnike. V kombinaciji s programsko opremo Avigilonovega nadzornega središča (Avigilon Control Center software – ACC) Avigilon prestavlja meje inovativnosti in še naprej dosega najbolj učinkovito celovito video nadzorno rešitev v panogi.

Nova Avigilon 7K HD Pro kamera, nadgrajuje družino obstoječih HD Pro kamer in se tako postavlja najvišje med obstoječimi kamerami iz HD Pro serije z 8, 12 ali 16 milijonov slikovnih točk. Hkrati s predstavitvijo nove 7K HD Pro kamere je Avigilon najavil tudi razširitev HD pro družine z 6K (štiriindvajset milijona slikovnih točk) HD Pro kamero. Posebnost HD pro serije je tudi LightCatcher™ tehnologija, ki omogoča HD Pro kameri izjemno zmogljivost pri šibki svetlobi in hkrati ostro zajemanje hitrega gibanja.

Platforma H4 s tehnologijo HDSMTM 2.0

Izredno kakovost slike pri novi seriji kamer HD Pro temelji na H4 platformi, ki združuje tehnologijo stiskanja podatkov H.264 in najnovejšo izdajo Avigilonove tehnologije upravljanja prenosa pri visoki ločljivosti (High Definition Stream Management – HDSMTM 2.0). Kombinacija teh tehnologij, združenih v izredno zmogljivi HD Pro kameri, omogoča veliko večji izkoristek procesorske moči, kar se kaže v povečani hitrosti snemanja, izboljšani kakovosti slike ter učinkovitejšem upravljanju prenosa podatkov in shranjevanja. Končni rezultat so visoko kakovostne slike z veliko podrobnostmi in minimalno obremenitvijo mreže.

Avigilon je eno izmed najhitreje rastočih podjetij na trgu video nadzornih sistemov. Eden izmed glavnih razlogov za hitro rast je poleg kakovosti Made in Canada tudi dejstvo, da je eden redkih proizvajalcev iz visoko kakovostnega razreda, ki razvija in izdeluje tako hardware (kamere, vmesniki) kot software (program za snemanje VMS – Video Management Software). Na ta način Avigilon dosega maksimalno kompatibilnost opreme, posledično pa se ognemo situacijam, ko za nedelovanje opreme proizvajalec kamere krivi proizvajalca softwarea in obratno.

Podrobnejšo razlago delovanja HDSMTM 2.0 tehnologije se nahaja na povezavi: Kako deluje najučinkovitejši sistem upravljanja prenosa podatkov pri ločljivosti 16 in 29 milijonov slikovnih točk

Youtube: LINK

Dodatne informacije: www.avigilon.si